Spela på bandy

Gillar man både hockey och fotboll men inte kan bestämma sig för vilket av dem man vill betta på, kan man istället vända sig till bandy. 15746842223_2f17c4f2ff_bBandyn brukar nämligen ses som en blandning mellan sporterna eftersom det i stort sett är hockey med fotbollsregler. Man spelar med skridskor och klubba på is, men rinken är mycket större, spelet mindre fysisk och det går bland annat att få rött och gult kort, hörna, frislag och inslag. Bandy är en spännande sport och rolig att betta på men det är tyvärr en relativt liten sport vilket gör att utbudet av matcher att spela på tyvärr inte är särskilt stort.

Sporten spelas främst i Östeuropa och Skandinavien men sägs ha sina rötter i Storbrit
annien förvånande nog. Den svenska ligan anses vara den bästa, men det finns även många andra ligor att spela på. Precis som inom andra lagsporter kan man spela på resultat och antal mål. Men också på mindre aspekter av spelet som exempelvis antalet fasta situationer eller vart ett visst lag kommer hamna i tabellen.

Reglerna är alltså väldigt lika de som finns inom fotbollen, men det kan ändå vara bra att sätta sig in i reglerna och hur bandyn fungerar innan man börjar spela, om man inte redan är det. Den högsta serien i Sverige kallas för Elitserien och startar i slutet av Oktober varje år. Serien består av fjorton lag och varje lag spelar 26 matcher. Precis som i Allsvenskan i fotboll och SHL kvalar varje år de två översta lagen i den näst bästa serien (allsvenskan) mot de två lägst placerade lagen i Elitserien.

Förutom att spela på Elitserien och andra serier så anordnas varje år världsmästerskapen i bandy. VM i bandy brukar anordnas i Januari/februari. Medaljfördelingen inom VM i bandy står i stort sett alltid mellan Sverige och Ryssland. Faktum är att Sverige, Sovjetunionen och Ryssland är de enda lagen som vunnit turneringen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.