Spela på E-sport

E-sport innefattar alla spel som går att tävla inom i digital form, som exempelvis spel till PC eller Xbox och Playstation. Det vanligaste är tävlingar inom datorspel som exempelvis Counter-strike och Starcraft. E-sport är dock ett relativt kontroversiellt ämne inom sportvärlden eftersom det av många inte ens anses vara en sport. Många anser att det istället ska ses som spel och att det är alldeles för stillasittande för att räknas som en sport. Det har dock växt enormt de senaste åren och är antagligen den sport som flest ungdomardownload (1) ägnar sig åt idag. Sportkategorin har fått ett något större erkännande de senaste åren och det har jämförts med exempelvis skytte som också är relativt stillasittande.

E-sport kräver en stor förmåga att koncentrera sig och även mycket goda reflexer. Oavsett om det bör räknas som en sport eller ej så går det att betta på i olika former. Det arrangeras många tävlingar årligen inom E-sport och dessa evenemang och tävlingar kan man ofta betta på. Man kan betta på resultat precis som i andra sporter eller vilken spelare som kommer vara bäst en viss ”runda” och så vidare. Tävlingarna live-sänds ofta på internet och har på senare år även börjat sändas ibland på vissa TV-kanaler.

De flesta hemsidor och företag som erbjuder betting erbjuder även betting på E-sport. Det kan vara kul om man vill testa något nytt eller helt enkelt är intresserad av E-sport. Kan man ingenting om E-sport så kan det vara bra att sätta sig in i hur det enskilda spelet man vill betta på fungerar. Reglerna kan verka invecklade och avancerade vid en första anblick men är i regel ganska enkla att förstå om man bara sätter sig in i det. Inom E-sport är det fram för allt strategispel och skjutspel man tävlar inom. Strategispelen kräver mer tänkande medan skjutspelen kräver mer reflexer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.