Spela på trav

Trav är kanske den sport i världen som förknippas mest med spel om pengar. Att spela på trav kräver mycket kännedom om de olika aspekterna av sporten som exempelvis vetskap om hästar, underlag, kuskar och så vidare. Sverige är ett av de största länderna inom trav och sporten har funnits sedan 1800-talet.

Horse-racing-1Det finns drygt 30 travbanor i Sverige dit folk reser för att njuta av sporten och spela. Den kanske mest kända svenska travbanan är Solvalla utanför Stockholm. Olympiatravet och Elitloppet är de största tävlingarna inom Sverige. Travloppen visas förutom på travbanan dessutom på TV i exempelvis programmet ”Tipslördag”.

Det kanske mest kända sättet att spela på trav är att spela på V75 som tillhandahålls av ATG. Det är uppbyggt ungefär som stryktipset i fotboll där man försöker pricka in rätt vinnare under sju lopp. Vinsten fördelas därefter efter hur många som har gissat rätt. Summan man kan vinna varierar alltså stort mellan varje enskild kupong inom V75 och kan emellanåt nå mycket höga summor. V75 utspelas under eftermiddagen på lördagar. Det finns också andra former som exempelvis V64 och V86. Skillnaden mellan de olika varianterna är främst antalet rader man spelar på.

Ett annat sätt att spela på trav är att göra det genom att spela på odds. Här gäller det precis som vid odds inom andra sporter att man satsar sina pengar exempelvis på att en viss kusk ska vinna loppet och får tillbaka sin insats multiplicerat med oddset om man vinner. Satsar man exempelvis 100 kronor och oddset är 2.0 får man alltså tillbaka 200 kr (100 X 2 = 200). Oddsen bestäms av sannolikheten och av hur många som har satsat på oddset.

Det är alltså viktigt att sätta sig in i sporten om man vill spela på den vilket kan vara lite ansträngande. Men det är också detta som är charmen med sporten. Ju bättre man sätter sig in desto bättre kommer det gå när man spelar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.